Basisschool de Kameleon biedt een eerste opvang aan leerlingen die pas sinds kort in Nederland wonen.

Net in Nederland en naar school? Kom leren in de schakelklas eerste opvang.

Uw kind is sinds kort in Nederland, maar spreekt onvoldoende Nederlands. Toch moet hij/zij al naar school. Dat is geen probleem: in Rotterdam zijn er scholen met opvangklassen voor kinderen die, net als uw kind, kort in Nederland zijn. Basisschool de Kameleon biedt zulke schakelklassen voor eerste opvang. In deze schakelklas volgt uw kind een intensief taalprogramma. Wanneer het voldoende Nederlands spreekt en schrijft, kan uw kind naar een gewone klas van deze, of een andere basisschool.

De schakelklas eerste opvang is speciaal voor kinderen van 6-12 jaar. Door naar een schakelklas eerste opvang te gaan, maakt uw zoon of dochter een goede start. Hierdoor leert uw zoon of dochter sneller de Nederlandse taal en voelt hij/zij zich beter thuis op school en ook op straat. Dat is belangrijk voor een goede schoolcarrière.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

U kunt een afspraak maken via de website, maar het is ook mogelijk om te bellen of even langs te komen op onze school. Er wordt dan precies doorgenomen hoe u uw kind in een schakelklas kunt plaatsen.